Rode Tent Geleen

Rode Tent Geleen

Welkom op de pagina van de Rode Tent Geleen! De Rode Tent in Geleen (Limburg) heeft anderhalf jaar één keer in de maand met donkere maan een bijeenkomst gehad waarin verbinden en tot rust komen centraal stond.

Helaas hebben we gemerkt dat de animo toch niet zo groot is als we hadden gehoopt en daarom hebben we besloten de bijeenkomsten op dit moment niet meer te organiseren. Mochten er toch voldoende dames zijn die het toch heel fijn lijkt om maandelijks samen te komen, dan sta ik er zeker voor open de avonden opnieuw te organiseren. Wil je dat ik je op de lijst zet? Stuur me dan een mailtje, als we meer als 6 vrouwen hebben kunnen we kijken wat/wanneer we iets nieuws kunnen plannen! Liefs, Natasja 

meer informatie en aanmelden: rodetent @ lunalaguz.nl

 

Wat is de Rode Tent?

De rode tent is een plek waar vrouwen kunnen samenkomen, deze wordt meestal georganiseerd op of rond de donkere maan. Er is ruimte om te zijn, te ontspannen, een plek waar je je even helemaal kunt terugtrekken uit de dagelijkse sleur. Hier kun je je verhaal delen of alleen luisteren. Wil je meer weten over de rode tent, klik dan HIER.

Wat kun je verwachten tijdens de rode tent? In grote lijnen is de rode tent als volgt opgebouwd:

  • Smudgen: een kort zuiveringsritueel voordat we gaan beginnen (zuiveringsspray of smudgen met Salie)
  • Een warm welkom, de uitleg van de Rode Regels, de traditie
  • We zullen samen een cirkel maken, om ons samen in Sisterhood te verbinden
  • Visualisatie om o.a. te gronden, de aarde in zakken
  • Het thema zal de rode draad zijn, maar is niet leidend
  • Deelcirkels met een Talking Stick of steen. Er is ruimte om te spreken, te delen, te Zijn, te ontspannen en jezelf op te laden. Doe vooral wat goed voelt voor jezelf én in eerbied voor elkaar
  • Er is onbeperkt (kruiden)thee en water met iets lekker erbij aanwezig, je mag als je wil zelf iets mee te brengen om te delen. Indien daar behoefte aan is, eten we na afloop soep.
  • Liefdevolle afsluiting van de Cirkel

Kost het geld om een rode tent te bezoeken?

Het organiseren van een rode tent kost geld. Denk maar aan het aankleden van de locatie, verzorgen van lekkers, koffie, thee, wc papier, afwas, decoratie en nog andere kleine kosten. Op financieel vlak zal de rode tent niet alleen door de hoedster gedragen kunnen worden. Door een donatie in de vorm van geld kan de Rode tent blijven bestaan. Geld moet echter geen belemmering zijn om te kunnen komen. Als een vrouw de kosten op een of andere manier niet kan opbrengen, zijn er genoeg andere manieren om iets te kunnen bijdragen. Denk aan het verzorgen van de hapjes, helpen opruimen of het maken van een schilderij voor de rode tent. Alle inkomsten en donaties worden aan de rode tent besteed. Zo zie je ook dat hoe langer een rode tent bestaat, hoe deze steeds kan groeien in overvloed. De hoedster van de rode tent doet het hoeden van de tent op vrijwillige basis, het geld wat wordt gedoneerd aan de rode tent blijft altijd bestemd voor de rode tent. De minimale donatie is €10 per avond, maar voel je vrij om aan te voelen wat de avond jou heeft gebracht.

Door wie wordt de Rode tent Geleen georganiseerd?

Deze rode tent wordt georganiseerd (gehoed) door Natasja. Mijn behoefte om ook in Limburg iets te organiseren en ook hier vrouwencirkels te starten speelde al een ruime tijd. Ik ben opgegroeid in Utrecht en daar zijn dergelijke cirkels veel gebruikelijker. Als je het kaartje bekijkt waar in het land Rode Tenten worden georganiseerd was Limburg maar een lege plek. Juist daarom is het belangrijk voor mij om een rode tent te faciliteren. Zodat ook de vrouwen in Limburg kunnen ontdekken hoe fijn het is om gewoon een plek en een mogelijkheid te hebben om 1x per maand samen te komen en levenservaring te kunnen delen onder het genot van een heerlijke kop thee.

In deze rode tent wordt de visualisatie/meditatie meestal verzorgd door Christien, ervaren op het gebied als (kinder-)yoga docente en healing arts therapeut.

Thema’s van de rode tent Geleen

Elk thema is een richtlijn, het kan zijn dat op de avond zelf van het thema wordt afgeweken maar dat is altijd in overleg met de groep.

Eerder behandelde thema’s:

Vrijdag 7 december 2018 Thema: Stilte

Het thema van deze rode tent is: Stilte.

Dinsdag 6 november 2018 Thema: Zusterschap

Het thema van deze rode tent is: Zusterschap
Je hebt sisters in alle soorten en maten, sommigen zijn biologisch, andere aangetrouwd maar je hebt ook je soulsisters, de vrouwen waarmee je een band hebt die verder gaat als vriendschap. Deze avond zullen we ons zusterschap verder uitdiepen en ervaren wat het betekend om een vangnet van sisters te hebben en hoe dit ons leven meer betekenis en diepgang kan geven.

Dinsdag 9 oktober 2018 Thema: Kracht

 

Het thema van deze rode tent is: Kracht

Dinsdag 11 September 2018 Thema: Dankbaarheid.

Het thema van deze rode tent is: Dankbaarheid
Dankbaar zijn en het uiten van dankbaarheid kan op vele manieren. In de natuur is nu duidelijk de oogst zichtbaar, als je dit op jezelf betrekt, wat was de oogst van jouw afgelopen jaar? Dat kan zowel op materieel gebied als op spiritueel gebied zijn. Om onze dankbaarheid te tonen aan moeder aarde voor alle vruchten en geleerde lessen zullen we daar een klein dankbaarheidsritueel aan koppelen.

Vrijdag 13 Juli 2018 Thema: Relaties

Het thema van deze rode tent is: Relaties
Hoe ga jij om met relaties? Liefdesrelaties, vriendschappen, familiebanden zijn allerlei verschillende typen relaties. Waar voel jij je prettig bij, waar loop je tegenaan? Dit zijn voorbeelden van vragen die naar boven kunnen komen als we met dit thema aan de slag gaan.

Dinsdag 12 Juni 2018 Thema: Vrouw zijn

Vrouw zijn, wat is dat eigenlijk precies? Hoe ervaar jij jouw vrouwelijkheid? Ben jij iemand die haar vrouwelijkheid omarmd en altijd op hoge hakken loopt? Of heeft dat helemaal niets met vrouw zijn te maken? Want beperkt vrouw zijn zich tot de uiterlijke kenmerken of is dit een veel breder begrip? Gewoon een paar vragen die in je op kunnen komen als we met dit thema aan de slag gaan. Wat betekent vrouw zijn voor jou?

Vrijdag 18 mei 2018 Thema: Creatiekracht

Creatief zijn kun je op vele manieren, hoe uit jij je en in welke vorm doe je dat het liefste? Kun je daar genoeg tijd voor vrijmaken, hoe voel je je als je creatief kunt uiten? Naast de deelcirkels zal in in deze tent ook ruimte zijn voor het maken van een klein creatief kunstwerk. Ook als je jezelf niet creatief vind kan dit juist een aanrader zijn om de creativiteit in jezelf te ontdekken!

Dinsdag 17 April 2018 Thema: Opbloeien

Je ziet het op dit moment ook in de natuur, de rust van de winter is voorbij en alles wil groeien en bloeien. Op deze avond gaan we hier dieper op in, hoe verloopt jouw groei op persoonlijk vlak? Wat zijn de dingen waar je tegenaan loopt en wanneer ervaar je dat alles als vanzelf gaat? Kortom wat is belangrijk om echt te kunnen opbloeien en zo alles uit je leven te kunnen halen?