Over Luna Laguz

Wie zit er achter Luna Laguz?

Laat ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Natasja, inmiddels alweer dertiger en de grondlegger en oprichter van Luna Laguz. Opgegroeid in het midden van het land, later verhuisd naar Limburg voor de liefde en studie werktuigbouwkunde. Ruim tien jaar Samenwonend met mijn lief en twee katten.

Nu alweer een paar jaar fulltime werkzaam in de techniek, maar in mijn vrije tijd ben ik veel bezig met Runen haal ik veel inspiratie uit mijn opgedane kennis en interesse in de natuur en de symboliek van de Kelten. Zo heb ik een mooie balans gevonden tussen de praktische en technische kant en het spirituele.

 

Persoonlijke groei

Mijn lievelingsboom in Rheinbach, hier ging ik tijdens mijn afstuderen vaak onder zitten om te lezen.

Mijn persoonlijke spirituele reis in zelfontwikkeling start voor mij in 2009, wanneer ik voor een half jaar in een klein plaatsje in de Duitse Eiffel aan mijn afstudeeropdracht werk. In die periode loop ik na werktijd veel buiten in de bossen in de natuur en later kom ik per ’toeval’ bij de website van het Modron Vrouwencollege terecht, waar een cursus leven volgens jouw natuur wordt aangeboden.  In de daaropvolgende veertien maanden gaat er een wereld voor me open, en wel de wereld van de Keltische Natuurtraditie. Ik doorleef en ervaar het ritme van de natuur! Dit heeft me zo ontzettend veel gebracht. Na het voltooien van deze cursus was ik nog lang niet uitgeleerd en heb ik nog diverse cursussen gevolgd op het gebied van de maancyclus en ben ik actief met donkere maan de donkere maanwandelingen gaan doen in Heeze.

Verbinding

Ik ontmoet daar gelijkgestemden en ik ervaar hoe fijn het is om niet alles ‘alleen’ te doen maar samen in verbinding en hoe je zo weer meer diepgang en verdieping kunt ervaren door met elkaar ervaringen en inzichten te delen. Via Via hoor ik van een mooi festival op een groepscampingterrein in het bos in Zeewolde en omdat ik er zoveel leuke verhalen van hoor besluit ik ook te gaan. Op het Lorelei festival ervaar ik een veilige bedding vol met interessante lezingen, workshops en daar kom ik voor het eerst in contact met de Runen. Dit triggert iets in mij en ik besluit om te kijken of ik de “Runenqueeste’ kan volgen. De uitdaging is vooral de afstand, de training word ongeveer 250km verderop gegeven. Maar zodra ik daar de introductieles in de Runen hebt gevolgd, weet ik dat er geen weg meer terug is… Het lukt me om met mijn werk te regelen dat ik 95% ga werken en zo 1x per maand de cursus kan volgen.

Runen in pieken en dalen

Praktijkopdracht rune Tiwaz: Je doelen op papier zetten en vervolgens deze raken.

Deze intensieve Runenqueeste heeft me heel veel gebracht. Mijn begeleider deze reis was heel toepasselijk Raidho: Zorg voor een goede voorbereiding en plan je doelen en de manier waarop je ze wilt bereiken zorgvuldig. De cursus bestond uit het intensief doorleven van alle 24 Runen van het oude Futhark. De opbouw was erg intensief, we hebben elke maand 1 rune behandeld. Op de praktijkdag eerst theorie, dan actief in de praktijk ermee aan de slag. Dat kon van alles zijn, bij de Rune Tiwaz zijn we bijvoorbeeld gaan boogschieten (gericht op je doel afgaan) en bij Jera (Rune van het jaarwiel, de oogst) hebben we onze eigen Mede gemaakt. De rest van de maand had je enkele opdrachten om deze runen nog meer in de praktijk te ervaren. Tenslotte deelde je ervaringen met de groep, en dit heeft in ons geval een hele mooie verbinding en groei teweeg gebracht. Niet alle runen waren even fijn. Soms werd je heel erg op jezelf teruggeworpen en waren er periodes waarbij de groei alleen tot stand kon komen als je eerst door een diep dal ging. Heftig en zeker niet altijd even leuk. Maar als je er dan doorheen bent en na twee jaar intensief met de runen gewerkt te hebben ziet hoe je gegroeid bent, weet je dat het niet voor niets is geweest.

Germaanse Runen en Keltische Spiritualiteit

Een manier om mijn kennis te delen en ook praktisch voor anderen bezig te zijn uit zich in het maken van keurrijke sieraden vol symboliek.Ik werk veel met kralen van glas en natuurlijke materialen.

Onder de naam Nasomari’s Creatieve Creaties maakte ik diverse Sieraden vol Symbolieken

Eerst begin ik vooral voor mezelf als hobby maar ik merk dat door het maken van de sieraden ik veel mensen kan bereiken. In 2014 start ik dan ook mijn eigen onderneming. Ik werk heel intuïtief en maak daardoor hele doelgerichte combinaties. Mij gaat het er voornamelijk om om mensen blij te kunnen maken met een uniek handgemaakt sieraad dat je verder kan ondersteunen op je persoonlijke levenspad, niet alleen omdat het ‘mooi’ is maar ook omdat de kleuren en gebruikte symbolieken je daarin verder in kunnen ondersteunen. Ik start mooie samenwerkingsverbanden, en sta met mijn kraam op diverse festivals. Ik geef mijn eerste lezing in Keltische Natuurtraditie op het Spiriosa Festival. Ik merk dat de combinatie tussen Germaanse Runen en de Keltische Spiritualiteit en het verbinden van deze twee erg belangrijk voor me is. Naast de sieraden start ik met het geven van korte runenconsulten op festivals. Ik merk dat de sieraden me hebben geholpen om te komen op de plek waar ik nu sta, maar dat ik meer wil met het delen van mijn kennis. Ik gebruik diverse orakelsets en verdiep me ook in het gebruiken van het Animal Spirit Deck voor persoonlijke leggingen.

Ondertussen ben ik op persoonlijk vlak bezig met het verdiepen van mijn kennis op het gebied van symbolieken, kleuren, edelstenen en hun toepassing en lees ik diverse boeken over onderwerpen die me interesseren (Runen, Kelten, krachtdieren, kruiden, natuur, meditatie, chakra’s etc.)

Een kijkje in de toekomst

De toekomst voorspellen kan ik niet, ik kan hooguit een een richting aangeven waar ik naartoe wil werken. Op dit moment blijft de connectie met de natuur essentieel voor mij en leef ik zoveel mogelijk naar het ritme van de maan. Voor mij betekend dat ik 1x per maand mijn ADV dag inplan op de donkere maan zodat ik deze dag kan besteden aan persoonlijke ontwikkeling en om te kijken of ik nog steeds de kant op ga waar ik naartoe wil. Dit stelt me in staat om gefocust met het doel in mijn achterhoofd mijn levenspad te bewandelen en indien nodig mijn route iets te corrigeren. 

Ik merk dat ik groei ook op professioneel vlak en ook daar heb ik bepaalde lessen die ik moet leren en heb ik doelen die ik wil waarmaken. Want het werk wat ik doe geeft me het gevoel dat ik op een positieve manier kan bijdragen aan de wereld en op deze manier echt iets kan doen met hetgeen waar ik voor heb geleerd.

Daarnaast voel ik ook dat ik met de runen ‘naar buiten’ wil en dit ga ik doen door weer wat meer op festivals te staan waar ik o.a. runenconsulten zal verzorgen. Op dit moment is dat het Lorelei Festival in de zomer en de Magic Fair in Kerkrade. Het ontwikkelen van diverse creatieve workshops en een traject ter ondersteuning van persoonlijke ontwikkeling staan ook nog op mijn lijstje.

Ten slotte

Het mooie is, je leert elke keer weer iets nieuws. Of dat een les is die ineens op je pad komt of iets waar je actief meer van weten, je bent nooit uitgeleerd. Er is altijd ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en iedereen loopt daarin zijn eigen weg. Die is niet goed of fout, maar waarschijnlijk anders als jouw eigen weg. Probeer je eigen weg zonder oordeel te volgen, wees jezelf en dan kom je uiteindelijk daar waar je uiteindelijk wilt zijn…

Bedankt voor het lezen. Als je nog vragen hebt over mijn persoonlijke levensweg dan stel ze gerust.

Namasté

Natasja

Lekker in mijn element, in de ongerepte natuur bij een pipowagen in de wei van een bio boer in Duitsland.
(Vakantie 2016)